Specialistische massages

Haptonomie is de kennis van het voelen. Haptonomie omvat zowel de lichamelijke beleving van het “aanraken”, als de emotionele beleving van het “geraakt” worden. De diverse massages zijn hier uitermate geschikt voor. Door de aanraking ervaar je weer hoe het met je gaat. Er ontstaat rust, ruimte en tevredenheid. Uiteindelijk voel je je vaker goed en meer in balans. 

Haptische ontspanningsmassage

Gewoon één uur of langer echte en gevoelde aandacht voor jou! Je mag zijn wie je bent en dat laat ik je voelen.

Haptische massage is een massage voor diepe ontspanning en is een weldaad voor lichaam en geest. Je lichaam wordt met zachte, rustige bewegingen, euffleurages, knedingen, lichte of diepe druk aangeraakt. Door de rustige bewegingen van mijn handen kun je je aandacht verleggen en meevoelen hoe het is met je. In je hoofd kan het zo rustiger worden en je ervaart dat er ook nog een lichaam is dat aandacht nodig heeft. Zo kom je weer thuis in je lichaam.
Soms gaat dit gepaard met vrijkomende emoties die er ook mogen zijn. Naderhand is er ruimte om daar over te spreken. Samen werken we aan meer balans in je denken, voelen en doen. Tijdens de behandeling word je uitgenodigd om bewust in contact te zijn met wat je voelt en ervaart. De massage is geschikt voor iedereen en zorgt voor je fijn voelen in je lichaam.

HEPPIE-massage (ideaal voor mensen met autisme, ADHD, ADD of hoog- / laag sensitief zijn)

Deze massagevorm is zeer geschikt voor mensen met een stoornis in de prikkelverwerking (ADHD, ASS, HSP). Ideaal om angst, spanning of stress te
verminderen, contact en concentratie te verbeteren, beter te slapen, lichaamsbesef te vergroten, beide hersenhelften te verbinden en rustig/ tevreden zijn.

De linkerhersenhelft is sterker ontwikkeld, hierdoor verloopt de prikkelverwerking anders. Ze ervaren vaak een overgevoeligheid voor prikkels van buitenaf die ze niet kunnen filteren. Dit heeft zijn weergave op gedrag en sociale vaardigheden. Door gebruik te maken van diepe drukmassage, worden de sensorische prikkels verminderd. Eerst geef ik deze massage over de kleding heen op de achter- en voorzijde van het lichaam. Later kan misschien direct op de huid gemasseerd worden. Als resultaat ontstaat er diepe ontspanning en bewustwording van de omgrenzing van het lichaam. De massage wordt op maat aangeboden.

Ontspannings- of sportmassage

Na intensief leven of bewegen helpt deze massage je snel herstellen en weer kwiek verder te kunnen. Veel mensen hebben met regelmaat last van bv. pijnlijke schouders/ nek/ onderrug. Door je regelmatig te laten masseren kun je soepel en fit al je dagelijkse zaken aan.