Veel gestelde vragen

Hieronder vind je een selectie vragen waarbij wij je direct van een antwoord kunnen voorzien. Staat je vraag er niet bij, dan kun je contact met ons opnemen.

Afspraak

Hoe eerder je meldt dat een afspraak niet door kan gaan hoe beter wij de gereserveerde tijd weer kunnen aanbieden aan een ander. Schuif daarom deze boodschap niet voor je uit maar zoek contact. Wacht je te lang dan brengen we kosten in rekening voor het te laat afmelden van je afspraak.

 

Verplaatsen of afzeggen van een afspraak kun je op 3 manieren doen:

Op de website bij het formulier afspraak maken, tot 24 uur voor de afspraak

Per e-mail op fghaptonomie@gmail.com tot 24 uur voor de afspraak

Per telefoon op 06 - 46 41 52 64

In verband met de coronapandemie verzoeken we je niet meer dan 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Ja, wij werken uitsluitend op afspraak. Je kunt je eenvoudig aanmelden voor een afspraak.

Nee, je hebt geen verwijzing nodig.

Bij spoed raden we je aan telefonisch of via de app contact op te nemen.

In de straat en de wijk kun je gratis parkeren.

In Rotterdam is een wachtruimte op de 1e etage rechts.

In Delft is geen wachtruimte.

In beide vestigingen kun je met een rolstoel, maar niet met een scootmobiel binnen komen.

Vanaf de ingang tot de behandelruimte Delft is het ca 10m lopen.

Vanaf de ingang tot de behandelruimte Rotterdam, is het ca 20 m lopen incl. de trap naar de 1e etage.

Behandelingen

Zit je al wat langere tijd niet lekker in je vel zit of ben je veel aan het piekeren? Zoek tijdig begeleiding. Dit zorgt ervoor dat je sneller inzicht krijgt in je problemen en snel leert zoeken naar oplossingen. Lang wachten zorgt voor langere trajecten en voor een langere tijd je vervelend voelen. Dat is niet nodig. Haptotherapie is geschikt bij:

 

  • (Chronische) pijnklachten
  • Burn out klachten
  • Omgaan met een veranderd lichaam
  • Depressieve gevoelens
  • Je vaak klein maakt of klein voelt
  • Gevoelens van stress of overbelasting
  • Vastloopt in je werk of privé
  • Niet lekker in je vel zitten
  • Bovenmatig angstig zijn
  • Veel spanning in je lichaam voelen
  • Mentaal het wel begrijpen maar niet verder komen
  • Weinig vertrouwen in jezelf of de ander hebben
  • Moeite hebben met kiezen, ja of nee te zeggen
  • Conflicten vermijden
  • Bij (chronische) vermoeidheid/ slecht slapen
  • Perfectionisme
  • Faalangst
  • In de rouw blijven hangen
  • Verder willen ontwikkelen

Afhankelijk van de hulpvraag, de trauma’s etc., zijn er meer of minder afspraken nodig. Voor een Quick Fix is haptonomie niet zo passend. Er is tijd nodig om aan elkaar te wennen, je te openen voor wat er speelt, dagelijks te spelen met de aangeboden oefeningen. Hierbij wordt het lichaamsbewustzijn stap voor stap vergroot waardoor je ook je patronen duurzaam gaat veranderen.

Kortere trajecten van 5-8 keer, zijn perfect om een mooie haptonomische basis neer te zetten, een thema aan te pakken om of in etappes te groeien/ jezelf te leren kennen.

Bij veelal de meeste mensen geldt dat door de aanraking op de huid het lichaam zich verzacht. De behandeling wordt op maat aangeboden. Door het bespreken van je hulpvraag en ervaren tijdens een oefening is het mogelijk dat je emotioneel geraakt wordt, wat emoties geeft: zoals blij, verdrietig, boos etc. Deze gevoelens geven je inzicht wat iets met je doet, zorgt dat je jezelf beter leert kennen en situaties meer gaat accepteren. Dan is groei mogelijk is.

Feel Good haptonomie heeft een waarnemingsovereenkomst gesloten met haptotherapeut Eline Potter. Mocht je behandelend therapeut langdurig arbeidsongeschikt raken of overlijden dan wordt met je afgestemd wat je wensen zijn, bijvoorbeeld bij wie en hoe je verder je therapie kunt vervolgen.

Een haptonoom werkt op haptonomische basis binnen zijn eigen beroep. Na een beroepsopleiding (fysiotherapie, leerkracht, coach, maatschappelijk werker) heeft hij het basisjaar haptonomie gevolgd bij een haptonomie-opleiding. Behandelingen van iemand die op haptonomische basis werkt, worden niet als haptotherapie vergoed.

 

Een haptotherapeut heeft na een Hbo-beroepsopleiding en 4-jarige post Hbo-beroepsopleiding haptotherapie gevolgd. Daarnaast heeft de haptotherapeut aanvullend medische en psychosociale basiskennis diploma op Hbo-niveau behaald. De haptotherapeut kan dan zorgverlener worden en zich aansluiten bij een beroepsvereniging. De behandelingen worden deels vergoed als haptotherapie.

Betalen

Je ontvangt na elke behandeling een digitale factuur op het e-mailadres dat bij ons bekend is. Wil je liever een factuur per post ontvangen dan kan dat natuurlijk ook. Neem dan even contact met ons op. Wij declareren nooit rechtstreeks aan een verzekeraar.

Je dient de rekening rechtstreeks aan ons te voldoen en kunt daarna de rekening bij je zorgverzekeraar indienen. De betalingstermijn is 7 dagen. Na het verstrijken hiervan ontvang je een herinnering. Hebben wij 8 dagen hierna je betaling nog niet ontvangen dan volgt een tweede herinnering met administratiekosten verzorgd door de firma Daadkracht.org . Deze brief sturen we liever niet. Denk je dat je deze onterecht hebt ontvangen dan hebben we graag even telefonisch contact om te checken of er een misverstand is.

Gegevens en voorwaarden

Voor een goede haptotherapeutische behandeling is het noodzakelijk om een dossier samen te stellen. Het dossier bevat niet alleen aantekeningen gemaakt tijdens de sessies maar ook het intakeformulier en de behandelovereenkomst. Op het intakeformulier staan vragen over je hulpvraag, medicijngebruik, eerdere behandelaren, je motivatie.

Ondanks alles kan er iets misgaan. Dat vinden wij heel vervelend. Hier vind je meer informatie hoe je een klacht kenbaar kunt maken.